hits

7 april 2018: 11 mndr. uten stoffskifte medisiner

Tiden flyr som vanlig og det blir lite oppdateringer fra denne kanten. 

Jeg har liksom planer om at jeg skal skrive et innlegg i uken, men så flyr dagene så fort at jeg ikke får satt meg ned å skrevet et innlegg om det jeg som skjer i hverdagen en gang slik som tanken er for denne bloggen. 

Jeg er nå i min 11 mnd uten stoffskifte medisiner, og har det fortsatt fint, og jeg fungerer i full jobb og vel så det. Energien er også på topp, og kg på kroppen har også begynt å krabbe nedover etter at jeg begynte å kvitte meg med en del overflødig blod som jeg har hatt i kroppen i alle de 52 årene jeg har levd. 

I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om mine blodprøver og utviklingen som har skjedd på denne fronten siden juni i fjor. Jeg er ikke den som flyr hos legen i hytt og pine, så lenge jeg fungerer fint og har mere enn nok energi i hverdagen. 

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg sluttet med stoffskifte medisiner 1 juni i fjor. Jeg tok da blodprøver som jeg poster under her:

Disse prøvene er tatt i juni i fjor. Like etter at jeg sluttet med stoffskifte medisiner. Alle prøvene er ikke like interessante for meg, men leger tar jo ofte disse for å avdekke om man er syk eller ikke. 

I dette bildet her er det kun sink, kobber, Ceruloplasmin, Transferrin, jern, TIBC og Ferritin som er interessant for meg. Jeg følger selvfølgelig med på B12 og Vitamin D også, men disse prøvene har aldri vært noe problem området selv om jeg ikke har tatt tilskudd av vitamin D på 2,5 år. 

Jeg tok nye prøver i oktober i fjor og de postes under her. 

De samme blodprøvene ble ikke tatt som på de første da legen ble overrasket over at jeg hadde et høyt blodtrykk når jeg var hos henne. Nå er jeg slik skrudd sammen at blodtrykket mitt stiger når jeg er hos lege, og jeg av den grunn lider av det som kalles hvitsnipp syndrom. Det som er hvert å merke seg for meg er stigningen i Ferritin. 

Etter å ha lest alt jeg har lest i de siste to årene så er ikke høyere Ferritin noe jeg ønsker meg, men i dette tilfellet er det en bra ting da dette faktisk er et signal om at jern som er lagret i organer og vev er i ferd med å komme ut fra lagring, og som i sin tur gjør at blant annet lever vil fungere bedre slik at den bedre kan klare å produsere stoffskifte hormoner.

Jeg tok en magnesium RBC prøve også, men jeg kan ikke helt huske når jeg gjorde det. Under her:)

 

Vel, vel.. som jeg fortalte innledningsvis så har jeg vært i USA en tur hvor jeg tok en del blodprøver som var meget nødvendige siden jeg har kvittet meg med en del blod siden i slutten av november i fjor. De viste veldig mye bra som jeg skal forklare litt rundt. Blodprøvene vises her:

Jag tar for meg denne siste testen og forklarer litt rundt hva som er bra, hva som har skjedd det siste året og litt rundt hva jeg må jobbe med. 

Når man ser på denne testen må man ha i bakhodet at jeg kvittet meg med 300 ml blod sist gang den 16 mars.

Jernbindingskapasiteten TIBC er for høy på 371. Her er målet 285. Årsaken til dette er at jeg tappet meg for blod den 16 mars og at kroppen prøver å mobilisere jern.

Iron er på 74 er også lavt på denne testen, men dette har også sin årsak i at det ikke er lenge siden jeg kvittet meg med blod. 

Iron saturation er også noe lav grunnet samme årsak. 

Ceruloplasmin var på testen gjort i juni i fjor på 33 som er rett under ref området for der den skal være. I og med at kobberet mitt var forsåvidt høyt på dette tidspunktet, så hadde jeg ikke på dette tidspunktet hva som kalles en sunn Ceruloplasmin grunnet høy kobber og høy Ferritin. Nå er Ceruloplasmin gått ned til 28,3 som er bedre fordi både jern og kobber også er lavere. Jern og kobber klarer da å feste seg til Ceruloplasmin på en bedre måte, og klarer og frakte disse to mineralene på en bedre måte rundt omkring i kroppen. 

Kobber på 119 er ikke langt fra optimalt nivå på 100. I fjor var dette mineralet på 139. Mangel på biotilgjengelig kobber er et problem for mange, og siden også kobber er et mineral som også lager hormonet østrogen er det ofte jeg ser at de med spesielt lavt stoffskifte og for høyt ferritin sliter med å gå ned i vekt og får også mange andre sykdommer grunnet denne ubalansen. 

Sink var på min forrige test altfor lav, og jeg er positivt overrasket over hvor mye den har hoppet i været bare som følge av at jeg har kvittet meg overskudds jern i kroppen. Dette viser at man ikke trenger å ta sink tilskudd om man har et vanlig kosthold som inneholder sjømat, lever, og kjøtt på menyen, og at dette mineralet vil øke av seg selv om kroppen blir mere balansert. 

Optimalt bør det gå 8 uker fra man donerer blod før man tar en ny blodprøve som viser virkelig jern status slik at avvik her på min test er både forventet og slik det bør være. 

De fleste leger ville skrike høyt om jernmangel og anemi om jeg dro til en lege  med et Ferritin på 18, men her sitter jeg altså og føler meg egentlig ganske fantastisk selv etter og ha vært rimelig syk på vei hjem fra USA med oppkast og diare hvor jeg tømte kroppen helt for det jeg hadde av mat i kroppen for å klare å komme meg hjem uten at jeg måtte tilbringe flyturen over dammen på toalettet. 

Transferrin er også litt høy på 302, men av samme årsak som tidligere... tapping av blod. 

Hemoglobin er bra på 12,5. Som dere ser har denne tidligere vært på 14,7, noe som er i øvre grense etter de målene jeg jobber etter. 

Magnesium i røde blod celler var i fjor på 2,14 mmol/L/5,2 mg/dL i de måle enhetene jeg bruker her. Optimalt skal den være 6,5 mg/dL, så denne var lav også da. Som dere ser har den gått ned en del til 4,7 mg/dL siden da. Årsaken til dette er at jeg har tappet blod, og er en av årsakene til at man må jobbe enda mere for å innta nok magnesium når man tapper seg på den måten jeg gjør. 

Jeg kunne skrevet en del mere om dette her, men avslutter nå for denne gang.. Håper at jeg får skrevet noen ord igjen om ikke altfor lenge. Da tenkte jeg at jeg skulle oppdatere litt rundt hvordan kroppen fungerer om dagen i forhold til vektnedgang, og hvor det merkes godt at man har kvittet seg med mineraler som skaper sykdom. 

JERN OG KOBBBER SOM IKKE ER BIOTILGJENGELIG

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bedre Helse & Kropp

Bedre Helse & Kropp

52, Lillehammer

Mitt navn er Liv Irene Halvorsen og jeg har levd med lavt stoffskifte i 17 år. Gjennom disse årene har jeg slitt mye, prøvd det meste, og har en del erfaring på både godt og vondt. Jeg er utdannet Copernican Mineral Consultant hos Morley Robbins og jeg er nå under utdannelse for å bli Naturterapaut hos Tunsberg Medisinske Fagskole hvor jeg studerer Medisinfag. Ønsker du å booke en time hos meg med en liten innføring i hvordan du selv kan få bedre Helse & Kropp kan du ta kontakt på: Tlf: 96014849 E post:magprotocol@outlook.com

Kategorier

Arkiv